AP BUSINESS TE SCAPĂ DE GRIJI

În sens larg, mediul de afaceri impune o multitudine de cerințe de conformitate, iar fiecare abatere de la acestea se soldează cu sancțiuni, penalități și alte constrângeri îndreptate agenților economici. Începând cu vânzarea chibritelor și terminând cu cea a apartamentelor și automobilelor, activitatea economică a întreprinderilor ilustrează un fond de îngrijorare alimentat de mai mulți factori. Piața redusă de consum, atitudinea uneori agresiv-abuzivă a autorităților de control, presiunile inflaționiste, incertitudinile fiscale precum și opacitatea reglementărilor legislative, descurajează agenții economici și fac ca lansarea afacerilor să devină mai puțin atractivă. În acest sens, Agenția pentru Protecția Business-ului din Moldova își propune alinierea business-ului din țară, informarea, ghidarea și protejarea intereselor și drepturilor agenților economici, prin dezvoltarea mediului online de protecție a business-ului.

 

 Este un blocaj mintal să credem că în Republica Moldova nu există condiții favorabile necesare inițierii și dezvoltării mediului de afaceri. E ușor pentru un agent economic să dea suflu de viață unei afaceri, procedura de înregistrare a persoanei juridice la Camera Înregistrării de Stat durând doar câteva zile până la obținerea unui titlu de fondator. Este mai greu însă, să asigure durata de viață a unei întreprinderi, având în vedere rezistența și capacitatea de a înfrunta provocările și riscurile mediului de afaceri.

Un întreprinzător este angajat în lupta continuă pentru dezvoltarea afacerii sale, fiind axat, în mare parte, pe creșterea veniturilor și asigurarea stabilității financiare. Subtilitățile mediului de afaceri sunt numeroase iar scăparea din vedere a cel puțin uneia dintre ele, poate semnaliza o problemă.

 

 

În legislația Republicii Moldova apar zilnic modificări, abrogări, amendamente. Cadrul normativ se modifică atât de frecvent încât, agenții economici nu reușesc să urmărească toate aspectele, care, uneori nici nu li se par transparente. Prin urmare, antreprenorii cad deseori în plasa amenzilor, chiar și pentru cele mai nesemnificative abateri ale activității lor.

Existența unor costuri de conformitate pentru derularea afacerilor este firească, ba chiar indispensabilă. Cu ceva timp în urmă, în țara noastră activau 65 de organe abilitate cu funcții de control al mediului de afaceri. Odată cu restructurarea instituțiilor statului, în prezent există doar 13. Indiferent de faptul că Guvernul menține o politică de promovare a business-ului mic și mijlociu, agenții economici sunt foarte ”apăsați” de organele de control. Greșelile și neconformitățile însă, pot fi înțelese și corectate. În acest sens, ”AP Business” își va concentra eforturile pentru a ameliora starea fragilă a agenților economici prin informarea acestora, care trebuie să cunoască granițele de activitate ale instituțiilor de control, unde încep și unde se limitează competențele lor.

Printre obiectivele sale majore, agenția își propune promovarea ideii verificării metrologice a business-ului. ”AP Business” își va exprima sugestiile referitoare la cadrul normativ privind protecția agenților economici și perfecționarea legislației naționale în domeniu, promovarea valorilor europene prin preluarea celor mai bune practici de management în afaceri. În plus, agenția are menirea de a reprezenta entitatea economică în cadrul desfășurării procedurilor de control intern și extern.

”AP Business” este un instrument nemijlocit în elaborarea și promovarea ideilor business-ului, necesare pentru indentificarea și protejarea afacerii. Mai mult, este un factor vital pentru lansarea, dinamizarea și sporirea afacerii și epuizarea problemelor în orice sector de activitate. Activitățile de bază ale agenției mizează pe analiza și previziunile economice, cercetările și consultanța oferite antreprenorilor pentru stabilirea unei traiectorii de dezvoltare a afacerii lor.

Riscurile asociate fiecărei etape a ciclului de viață al afacerii sunt frecvente, iar protejîndu-vă de acestea vă asigurați protecția imaginii și reputației companiei dumneavoastră. ”AP Business” invită la prudență și planifică promovarea unei reglementări inteligente şi a unei abordări orizontale, cu instituirea unor standarde interoperabile în domeniu, ce va crea condiţii pentru valorificarea tuturor oportunităţilor de dezvoltare a business-ului dumneavoastră.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.