BĂRBAȚI TĂCUȚI, FEMEI GURALIVE?

Sunt bine cunoscute arhetipurile bărbaților tăcuți și al femeilor care nu se mai opresc din vorbit. Reprezentanții sexului masculin se plâng deseori că femeile ar vorbi mai mult decât ei. Acest stereotip este destul de înrădăcinat în societatea noastră.

Bărbații se confesează deseori precum că, consoartele lor sunt extrem de vorbărețe. Oamenii de stiință au justificat această impresie evaluând în cifre superioritatea feminină în materie.

Savanții au constatat că femeile ar emite zilnic de aproape trei ori mai multe cuvinte decât sexul puternic, respectiv 20.000 de cuvinte pe zi, față de 7.000 în cazul bărbaților.

Potrivit Science World Report (http://www.bbc.com/future/story/20131112-do-women-talk-more-than-men), cercetătorii au reușit să pătrundă misterul acestui talent.

Studiile realizate de o echipă de cercetători ai Universității Maryland au demonstrat că,  într-adevăr, femeile au mai mult ”gust de vorbă” decât masculii. La originea acestei diferențe se află o proteină. Analizând cantitățile de proteină FOXP2 prezente în creier, s-a constatat că reprezentantele sexului frumos, chiar de la o vârstă fragedă ar avea de două ori mai mult din această proteină în părțile creierului implicate în vocalizare. Savanții au aplicat acest studiu asupra creierelor unor copii în vârstă de 4-5 ani, cât și asupra unor șoareci, rezultatele obținute fiind similare.

Până la urmă, e o concepție relativă să credem că doar femeile sunt guralive, bârfesc și sunt cicălitoare, având în considerare că unii dintre bărbați le întrec în acest sens.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.