DAVIE STILL BY VIKA TUTUNARU: O ROCHIE TREBUIE SĂ URMĂREASCĂ CORPUL FEMEII, NICIDECUM INVERS

Cu talie de viespe sau fără, o femeie își dorește să arate bine mereu, iar rochiile sunt un element definitoriu în garderoba acesteia. Pentru ”Davie Still” nu există limite de vârstă, mărime, statut sau credințe de orice fel, când vine vorba de evidențierea frumuseții și individualității femeilor. Vika Tutunaru — creatoarea ”Davie Still”, știe să valorifice atuurile oricărei femei indiferent de atributele sale corporale. ”O rochie trebuie să urmărească corpul femeii, și nu corpul femeii să urmărească o rochie”, remarcă tânăra designer, aceasta fiind adevărata modă în concepția ei.

Are doar 23 de ani, dar iată că pasiunea ei pentru design vestimentar începe să prindă contur. Vika Tutunaru este o tânără din capitală care și-a început recent activitatea de a crea articole vestimentare la comandă, precum: rochii de sezon, de seară, pentru ocazii speciale dar și pentru mămici cu copii, paltoane, costume, etc.

Trăind într-o lume în care se pune prea mult accent pe aparențe, designerul Davie Still își dorește să transmită femeilor că frumusețea nu constă în doar perfecțiune, ci în unicitate. Este idealistă în tot ce face și își propune de fiecare dată să pună în valoare individualitatea clientelor sale.

”Am convingerea că hainele ar trebui să ne reflecte şi să ne pună în valoare personalităţile diferite şi nu să fie nişte simple uniforme stradale. Ce îmi doresc cel mai mult este ca atunci când o femeie poartă o creaţie Davie Still, să se simtă ea însăşi, să se simtă în largul sau şi să aibă curajul de a-şi afirma şi de a-şi exprima personalitatea, prin intermediul unei haine care să o avantajeze şi care să o facă remarcată”, a mărturisit Vika într-un interviu acordat revistei Valand Magazine.

În opinia Vikăi, haina nu îl face pe om, dar o ținută nepotrivită îți poate strica întreaga seară sau petrecerea la care mergi. Dacă îți dorești o apariție de senzație la un eveniment special, atunci trebuie să fii foarte atentă pentru ce ținută optezi. Totul depinde de destinație și de scopul evenimentului. Eu optez pentru ținute mai puțin pompoase. Rochiile extravagante și excentrice nu sunt esențiale pentru a ieși în evidență. O ținută care atrage atenția prin rafinament este mereu simplă și de efect”, consideră ea.

 

Elementul esențial într-o haină este stofa, care, de altfel, creează o diferență considerabilă între piesele vestimentare. Detaliile însă, fac diferența. Cu pene de struț și diamante swarovski o haină va inspira lux. În concepția Vikăi, dantela este indispensabilă pentru a conferi unei rochii un aspect bogat, scump, elegant dar și sexy: ”Cred că 90% din rochiile pe care le creez sunt cu dantelă. Este foarte important însă, să fie calitativă, obișnuiesc să o procur de peste hotare”.

Vika Tutunaru nu lasă nici o persoană indiferentă prin îndemânarea și originalitatea creațiilor sale. Ea urmează ultimile tendințe ale modei, apreciază brandurile de talie internațională dar nu se lasă influențată de acestea, adoptând mereu un stil individual. De o importanță deosebită este feedback-ul clientelor ei:

”Dacă o doamnă își dorește o rochie, de exemplu, vine la prima probă și nu rămâne satisfăcută de rezultate, pot să fac modificări ori de câte ori e necesar până să-i placă. Nu refuz comenzile niciodată, chiar dacă am de lucrat cu femei corpolente sau orice alte defecte. De obicei, fricile și complexele lor dispar după rezultatul final”.

Pasiunea de a se juca cu acul și stofa i-a venit încă din anii studenției, însă la modul serios, Vika s-a apucat de croitorie acum jumătate de an în urmă, când și-a creat și propriul atelier. ”Primii bani i-a obținut pe la vârsta de 18-19 ani: Îmi amintesc că vroiam să mă angajez undeva, iar la un atelier mi s-a propus să efectuez mai multe comenzi. Le-am luat pe toate acasă și le-am dus la bun sfârșit. Așa mi-am câștigat primii bani”, a mai spus ea.

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, universul conspiră la realizarea dorinței tale. Încă de la începuturi, pentru Vika nu a fost greu să se remarce prin talentul său: ”Am început prin a coase piese vestimentare simple: fuste, rochii pentru prietene, colege. Ulterior, ele au mai răspândit și la alții despre pasiunea mea și de aici a prins viață activitatea”, a remarcat interlocutoarea noastră.

Precum cizmarul fără cizme, Vika Tutunaru nu prea obișnuiește să-și croiască rochii pentru ea înseși. Este foarte modestă și nu îi place să se laude decât cu ceea ce face: ”Nu mă pot numi încă designer. Un designer este un om al artei care creează lucruri inedite. Eu mai am de lucrat până la asta, abia de mi-am luat avânt. Apogeul pasiunii mele, fiindcă nu-mi percep activitatea ca pe o afacere, este să dețin cele mai cotate colecții pe piața brandurilor din Moldova. Am avut mai multe tentative de a renunța, dar clientele îmi oferă o încredere enormă să continui. Zilnic sunt în căutare de idei și tehnici noi, investesc totul în stofe de calitate”.

Tânăra designer are 2 copii dar reușește să își dedice timp procesului de creație. Asta pentru că îl are alături pe soțul ei, care o susține continuu. „Am alături cel mai minunat soț, care este, de altfel, și cea mai experimentată bonă 24/24”, a mai declarat ea.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.