DEJA DE 3 ANI, BEAUTY’S BAROCCO VALORIFICĂ FRUMUSEȚEA FEMEILOR DIN STRĂȘENI

În ritmul cotidian foarte alert, femeile trebuie să-și mențină nu doar frumusețea, dar și echilibrul interior. Atunci când reprezentantele sexului frumos caută un salon unde să se simtă ca la ele acasă, singura alegere rămâne a fi „Beauty’s Barocco”. Pe lângă serviciile de calitate pe care le oferă acest salon de frumusețe, atmosfera în mediul de lucru este liniștită și prietenoasă. Timpul petrecut la „Barocco” este o plăcere. Aici fidelizarea clientelei este esențială, muzica — relaxantă, iar frumusețea este pe mâini de încredere.

 

În pofida circumstanțelor de timp și spațiu, clientele aleg să se întoarcă în repetate rânduri la Barocco – un salon de frumusețe din Strășeni, cu specialiști calificați în tratamentul părului cu acid hialuronic, proceduri de estetică facială, tratamente cu parafină, frezuri, coafuri, stilizarea sprâncenelor, make-up, manichiură.

Olga Baltaga, proprietara „Beauty’s Barocco”, mărturisește într-un interviu cu redacția Valand Magazine despre cât de fidele sunt clientele sale: „Clientele sunt pretențioase când apelează pentru prima dată la serviciile salonului nostru. Ele își impun ideile proprii, vin cu „tema de acasă” și vor să arate ca în șablon (fotografia din telefon sau alte modele). Într-un final, se lasă pe mâinile stiliștilor noștri. În prezent, avem cliente care ne sunt fidele de 3 ani deja și vin la Barocco cu toată încrederea în recomandările și îndemânarea specialiștilor noștri. Cea mai eficientă însă este colaborarea între client și stilist.”

 

 Intrigant, ba chiar șocant este faptul că în rândul clientelor se găsesc și clienți. Olga Baltaga se arată indignată de fenomenul „feminizării bărbaților” și menționează că tot mai mulți dintre ei pășesc pragul salonului de frumusețe. „Bărbații de toate vârstele apelează la fel de des ca și femeile la proceduri precum curățarea pielii, tratamente cu parafină, masaj, îngrijirea unghiilor. Mai mult, sunt deosebit de ingenioși și au preferințe privind tehnicile de stilizare a sprâncenelor. Ei știu să aleagă între stilizarea cu ață, ceară sau pensetă. Băieții cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani sunt foarte pretențioși când se așază pe scaunul coaforului. Ei sunt de neclintit atunci când vor o tunsoare la fel ca a lui Ronaldo sau altele, mai puțin clasice. ”

 Olga susține că o vizită la salonul de frumusețe nu necesită neapărat ocazii, ceremonii sau evenimente speciale: „Femeile au nevoie de o îngrijire zilnică a părului, tenului, unghiilor.” Ea își mai amintește de primele tentative în tuns și coafat: „Am început totul cu prietena mea, eram ambele fără experiență. Aveam în spate studii la un colegiu în calitate de designer vestimentar, câteva cursuri în hairstyling și make-up. Când am pus prima dată mâna pe foarfecă, am strâns frica în pumni și mi-am zis că va fi bine. În acest ritm, timp de jumătate de an am reușit împreună să adunăm cliente.”

 Deși este proprietară a salonului, Olga nu încurajează relațiile de subordonare cu personalul său. „Nu vreau să fiu privită ca o șefă, vreau să fiu o prietenă pentru angajații mei. Nu îmi place să ordon sau să îmi impun punctele de vedere. Când am o sugestie, obișnuiesc să folosesc formule precum „Mi-ar plăcea să”, „Ar fi bine să”, „Tu cum crezi?” etc. Vreau să existe colaborare între noi.”

 

Olga Baltag susține că un criteriu de bază în selecția personalului nu este calificarea, ci dorința și entuziasmul de a învăța încontinuu și de a progresa în meserie. „Criteriile conform cărora îi selectez nu țin doar de experiența și nivelul de pregătire, dar și de calitățile umane. Voi alege un om foarte binevoitor, plăcut, care să predispună la discuție și să facă vizitatorii să se simtă bine, ca acasă. Calitățile care înfrumusețează un om nu doar estetic, sunt omenia și bunătatea.”

De ce Barocco? Probabil vă întrebați și voi ce a inspirat-o pe Olga în decizia privind denumirea salonului. „Împreună cu soțul meu am experimentat cu designul interior al salonului. Am ales mobilă veche în stilul baroc, asta m-a inspirat și în alegerea denumirii salonului.”

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.