DIN SECRETELE UNEI MAKE-UP ARTISTE. INTERVIU CU OLGA POPOV

Poate să pară intrigant, ba chiar șocant. Însă fața nemachiată sau doar puțin retușată devine un trend. Totodată, machiajul nu își pierde deloc nici importanța și nici utilitatea, dar tot el te poate face dependentă. În același timp, o femeie trebuie să știe cum să-și îngrijească fața astfel încât să își pună în evidență trăsăturile frumoase, fără a afecta sănătatea pielii. O femeie trebuie să știe și cum înfățișarea sa matinală să nu-i sperie bărbatul. Despre subtilitățile legate de frumusețea feței ne vorbește artista make-up, Olga Popov. Ea ne dezvăluie câteva secrete bine păzite ale machiajului, ne vorbește despre tendințele pe care o femeie contemporană trebuie să le cunoască, precum și despre experiența sa proprie în meseria make-ul stilist.

De ce femeile se machiază? La această întrebare, Olga răspunde cu fermitate: „Femeile întotdeauna se gătesc tot pentru femei! Ele primesc plăcere când sunt complimentate de alte femei, pe când bărbații nu prea observă detaliile, ci iubesc mai degrabă naturalețea. Îmi amintesc încă din anii de studenție când aveam un obicei pe care îl practicam cu regularitate, le numeam „întâlniri de cuconadă”, și petreceam ore în fața oglinzii”.

Totodată, Olga Popov susține că practica de a te machia poate crea dependență, ceea ce nu-i deloc binevenit pentru sănătatea pielii. Ea ne îndeamnă să apelăm la o corectare ușoară a feței înainte de a ieși din casă, care să confere un aspect mai îngrijit, fără să ne ascundem fața sub straturile de farduri care sunt doar produse decorative și schimbă structura pielii. Sfatul Olgăi este să evităm fondurile de ten pentru ocazii banale:

„Eu optez pentru un luciu de buze și pentru o cremă hidratantă după tipul de piele, cu puțin pigment de fond de ten, așa încât să fie transparent. Sunt fete care nu ies fără ruj pe ele nici la dus gunoiul, dar tenul trebuie lăsat să respire, obligatoriu! Dacă nu aveți ceremonii, se poate de exclus rimelul, fardurile de pleoapă care usucă pielea iar noi nu ne dăm seama.”

Mai mult, există ocazii și circumstanțe în care trebuie să evităm machiajul. „Când mergem la biserică, observăm atâta parfum pe gât și ruj, cât ai vopsi o catedrală. De ce să te machiezi când mergi la biserică? Acolo te duci nu să faci impresii și să te dai in figuri, dar te duci pentru tine, ca să fii în sinea ta, cu tine însuți”.

Este interesant faptul că Olga a îmbrățișat abia de curând „meseria” de make-up artist. Anterior ea a fost designer de mobilă. Acest salt de la designer de mobilă și interior la „designer de fețe” este surprinzător, dar iată că tocmai prin această schimbare a trecut specialista în make-up Olga Popov, atunci când a hotărât să aducă mai mult dinamism și culoare în viața ei profesională.

Eu sunt o fire artistică și foarte dinamică, dintotdeauna am fost. Dacă vrei să mă pedepsești, închide-mă între 4 pereți și asta e cea mai mare pedeapsă. Am fost șefa secției de proiectare și design interior la o companie foarte mare, și într-un moment am realizat că gata, nu mai găsesc aici nimic nou pentru mine. Să fac din make-up o ocupație m-au îndemnat mai mulți cunoscuți, iar dintr-o aventură s-a primit că îmi place tot mai mult ceea ce fac. La nivel de amator am avut de multe ori tentative pentru mine sau prietene, dar pe urmă m-am apucat la modul serios, am mers la cursuri de specializare”, afirmă interlocutoarea noastră.

Olga vorbește despre cât de mare e pasiunea ei pentru ceea ce face. Experiența, în concepția ei, nu se măsoară în timp ci în clientele pe care le-a avut, iar într-un an de zile care a fost plin de activitate a întâlnit multe provocări. În mare parte, clientele apelează la măiestria ei de pe urma unor recomandări: „Poate din motivul că femeile mă văd pe mine și le place cum arăt eu la ceremonii, au încredere că o să arate și ele la fel. Îmi place să arăt bine. Nu-mi imaginez să fii un meșter de pantofi și să ai niște pantofi roșii, murdari, neîngrijiți.”

Merită să investim în produse cosmetice de calitate, ne mai spune Olga. Dar ele, precizează ea, nu sunt neapărat cele mai scumpe. Specialista consideră că un machiaj scump poate să iasă reușit în final și cu produse cosmetice de o clasă medie și mai adaugă: „Nu trebuie să ne aruncăm la brand-uri de elită, există produse banale care stau pe poliță și nimeni nu le reclamează la sute de dolari, dar care merită atenție”.

Există unele concepții precum că machiajul face distincție între clasele sociale, iar femeile machiate scump par să aibă venituri mai înalte. Olga nu încurajează astfel de etichete: „Pot să văd o fată cu un machiaj mai modest, dar care are gust și știe cum să se îngrijească. De multe ori văd doamne destul de îndestulate, care nu au gust sau plăcere de a se îngriji”.

Specialista în make-up menționează că un machiaj poate spune multe despre o persoană. Uneori o reprezintă. Un ruj roșu, de exemplu, ne vorbește despre caracterul femeii și despre faptul că poate fi deosebit de îndrăzneață. Machiajul trebuie purtat cu personalitate și obligă la un comportament corespunzător, în opinia ei: „Trebuie să știi cum să-l porți, ideea e să-l porți tu pe el, nu el pe tine, exact așa cum porti o pereche de pantofi, o geantă, sau o ținută în întregime. Un machiaj strident sau unul de seară, cu toate etapele aplicate nu îți permite să porți ghete sau o cămașă ruptă și să mergi de dimineață pe stradă”.

Deși poate suna paradoxal, make-up artista promovează frumusețea naturală.

„Tendințele care vin în întâmpinarea femeii contemporane sunt cât mai naturale. În scurt timp, ai să poți să te trezești dimineața, să te uiți în oglindă și să-ți pară că ești în trend. Iar ca să nu-i speriem pe  bărbați dimineața, nu trebuie să exagerăm cu machiajul, trebuie să fim cât mai naturale. E suficient de accentuat trăsăturile feței cu un strat subțire, nu mai mult, ca să nu existe bariera asta de până, și după”, a mai ținut să remarce Olga Popov.

Olga Popov este make-up artistul pe care vi-l recomandăm oricând, cu toată încrederea!

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.