ÎNVINGE CELULITA!  ELIMINĂ ASPECTUL INESTETIC AL PIELII

Celulita – problema numărul 1 a femeilor din toate timpurile, afectează nemilos aspectul estetic al pielii. În acest haos al dietelor, cremelor-minune şi masajelor dureroase, marele secret în lupta cu aspectul coajei de portocală al pielii constă în alimentație. Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cât de sănătos ești!

Depozitele de grăsime care se acumulează sub piele provoacă schimbări ale elasticității pielii și apar, astfel, mici denivelări inestetice pe zonele afectate. Alimentația contează, iar în acest sens dezvăluim cele mai utile sfaturi pentru un aspect sănătos și estetic al pielii:

1.Consumă apă, ce poate fi mai simplu? Atunci când celulita începe să-și facă simțită prezența, consumul de apă este întotdeauna o idee benefică pentru pielea ta. Consumând mai multă apă, îți poți ajuta organismul să scape de excesul de lichid și, în acest astfel poți reduce aspectul de coajă de portocală. Așadar, primul pas în combaterea celulitei este un aport adecvat de lichide. Ideal ar fi să consumi zilnic 2,5 – 3 litri de apă pură, ionizată.

2. Vitamina C îți asigură aportul de colagen. Colagenul este substanța care conferă elasticitate pielii noastre, fermitatea și tonusul, iar producția sa este afectată în mod direct de vitamina C. Cantitatea de colagen din piele începe să scadă de la o vârstă fragedă: 20 de ani. Asigură-ți așadar, cantitatea de colagen cu alimente bogate în vitamina C: pătrunjel, legume verzi cu frunze (spanac, varză, broccoli, conopidă, etc), ardeii grași sau iuți, roșiile, morcovii, dar și fructe (kiwi, guave, papaya, citrice, etc).

3. Adaugă în alimentație Omega 3 – grăsimi sănătoase! Celulita devine vizibilă prin inflamații ale pielii care pot fi reduse prin acizi grași benefici din grăsimi Omega 3. Așadar, înfruptă-te de 1-2 ori pe săptămână din fructe de mare și pește gras, cum este somonul, și nu uita să ronțăi fructe oleaginoase, precum nucile, alunele, arahidele, fisticul și migdalele.

4. Sfeclă, lămâi, portocale – alimente anticelulită. Portocalele și lămâile te pot ajuta enorm în sensul hidratării pielii, eliminarea toxinelor din corp și la echilibrarea pH-ului pielii. Folosește zeamă de lămâie în salată, bea suc proaspăt de portocale, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară. Sfecla este ”leguma-minune” ce conține licopen, un pigment cu putere antioxidantă care îmbunătățește arderile la nivel celular. Leguma mai conține potasiu și vitaminele A și E, care mențin sănătatea pielii.

 

5. Fumați? Lăsați-vă de fumat dacă vreți să nu aveți celulită. Fumul de țigară reduce oxigenul din sânge și astfel pielea nu mai respiră cum trebuie. Țigările distrug concentrația de colagen și astfel apar și ridurile. Dacă vreți să scăpați de celulită ar fi bine să scăpați și de țigări.

6. Sportul este un alt aliat de încredere, ce te ajută să scapi de aspectul de coajă de portocală. Secretul unor rezultate pozitive constă în alternarea exercițiilor. Astfel, poți să alergi, să faci yoga, Pilates, exerciții intense (HIIT) sau chiar să mergi foarte mult pe jos într-o singură zi.

Dacă ești în căutarea unui remediu care să te ajute să scapi de celulită pentru totdeauna, află că nu există. Celulita dispare doar prin exerciții sportive, o dietă sănătoasă și cu multă hidratare.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.