LA ELON MUSK MILIARDELE VIN, ȘI PLEACĂ ÎN DOAR 2 MINUTE

Înainte de a împlini 30 de ani, era deja milionar. Recent, a pierdut un miliard de dolari în doar două minute. Elon Musk — proprietarul companiei americane ”Space X” și șeful producătorului de autoturisme electrice ”Tesla”, a pierdut  circa 1,1 miliarde de dolari în primele două minute de tranzacţionare ale şedinţei  din 4 aprilie la bursa de la New York, când acţiunile Tesla au scăzut cu 11%, anunță Bloomberg .

 

Deprecierea valorică a acțiunilor Tesla a făcut ca, după două minute de la deschiderea, joi seară, a cotațiilor pe Wall Street, averea lui Musk să scadă la 22,3 miliarde de dolari. În ajun, constructorul de mașini electrice a prezentat o reducere record a livrărilor în primul trimestru al anului.

Ulterior, situația s-a mai îmbunătățit, dar Musk a rămas pe minus, astfel că, la mijlocul ședinței de tranzacționare pierderile s-au redus la 674 milioane de dolari.

Conform estimărilor Bloomberg, Tesla contribuie la averea lui Musk cu aproximativ 10 miliarde de dolari, alte aproape 13 miliarde provenind din pachetul de acțiuni deținut la Space Exploration Technologies Corp.

Sursa citată: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-05/tesla-board-probed-allegation-that-elon-musk-pushed-employee.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.