NU MUȘCAȚI DIN MOMEALA PRODUCĂTORILOR DE CREMĂ SOLARĂ

Se apropie perioada estivală iar cremurile de protecție solară (sau cele pentru bronzare rapidă) vor fi la mare căutare. Media abundă în informaţii despre pericolul expunerii la soare, iar industria produselor de protecţie solară realizează profituri colosale în fiecare vară. Experții și chimiștii însă, avertizează că aceste cremuri sunt ușor absorbite în sânge și tocmai acesta este motivul numeroaselor cazuri de cancer cutanat.

Peste tot auzim cât de importante sunt produsele de protecţie solară în lupta cu cancerul de piele. Medicii şi unii oameni „păţiţi” continuă să avertizeze că produsele de protecţie solară nu te protejează, ba din contra, măresc şansele de a face melanom sau un alt cancer de piele.

În timp ce producătorii de cremă dau vina pe radiaţiile tot mai puternice, stratul de ozon tot mai subţire şi stilul de viaţă greşit, susţinând că produsele lor îşi fac treaba cum nu se poate mai bine, cazurile de cancer de piele de la an la an sunt tot mai multe.

Potrivit lui Jane Houlihan, vicepreşedintele EWG —  organizaţie ecologistă specializată în cercetări legate de mediu şi produse toxice din Statele Unite, un produs de protecţie solară conţine zeci de ingrediente, printre care şi conservanţi, coloranţi, parfumuri etc. Se pare că unele din acestea sunt absorbite de organism şi se comportă ca nişte hormoni artificiali, afectând fertilitatea la adulţi şi dezvoltarea organelor sexuale la copii.

Expertul Houlihan avertizează că unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente prezente în crema solară – oxibenzonul – folosit să mărească protecţia UVA este nociv, are efect estrogen şi poate fi absorbit ușor în sânge. Medicii încurajează metodele clasice de protecție precum pălăriile, îmbrăcămintea şi statul la umbră care rămân în continuare cea mai de nădejde protecţie.

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.