O COMPANIE DE TAXI DIN CHIȘINĂU TRANSPORTĂ PASAGERI NELEGITIM

Cât vom mai tolera serviciile de proastă calitate ale companiilor de taxi din Chișinău, dar și comportamentul mai puțin amabil al taximetriștilor aroganți? Când vom primi bon de casă pentru banii achitați? De ce trebuie să achităm suplimentar pentru serviciile „confort» și cât de legale sunt aplicațiile mobile?

”Chiar ieri am făcut o comandă de taxi de pe aplicația ”X”. Destul de rapid aplicația mi-a arătat că o mașină Opel Vectra de culoare albastru va sosi în 3 minute. Am așteptat mai mult de 3 minute, dar bine, să presupunem că era ambuteiaj. Am observat că se apropia de mine o mașină neagră de marcă Toyota. În momentul în care a staționat lângă mine, aplicația mobilă mi-a afișat informația ”taximetrul dvs. este aici”. Nici prin cap să îmi treacă că urma să mă urc într-o mașină cu totul diferită de cea idicată în aplicație, când șoferul m-a telefonat, mi-a spus că a ajuns la destinație și mă așteaptă. Foarte confuză, m-am urcat în mașină. Autovehiculul era diferit ca marcă, număr de înmatriculare, fără plăcuță galbenă, fără taximetru, la vedere nu era nici un ecuson cu datele firmei respective sau fotografia șoferului”, ne confesează o domnișoară din capitală care a trecut prin această experiență dubioasă pe 17.05.2019,  în jurul orei 20:00.

Mai mult, interlocutoarea ne spune că la finalul călătoriei șoferul nu i-a oferit bon de plată: ”De unde să-l scoată, dacă mașina nu era dotată cu contor?”

 ”Am inițiat o discuție cu șoferul, în care el singur a declarat că lucrează ilegal, transportând oameni cu mașina lui personală  deja de mai mult timp, în special noaptea. Din frica de a nu transporta vreun pasager ”pretențios” care să sesizeze organele de control pentru înșelătoriile admise de compania de taxi ”X” la care lucrează, respinge unele comenzi. Ultima oară a respins o comandă care avea ca punct de pornire adresa de la Serviciul Fiscal de Stat”, a mai completat interlocutoarea.

Potrivit datelor șefului Direcției Control Metrologic din cadrul APCSP — Andrian Bunduc, compania ”fantomă” disponibilă pe aplicațiile mobile, destul de frecvent solicitată pentru călătoriile în regim taxi, activează nelicențiat, nefiind înregistrată ca agent economic în Republica Moldova. Pe lângă faptul că aceasta se eschivează de la plățile de impozit, pasagerii pe care îi transportă nu sunt nici în vreun fel protejați de legea cu privire la protecția consumatorului.

De unde să mai avem certitudinea unei călătorii sigure? De unde să știm că vom ajunge ”cu bine” la destinație, când firma ”X” lucrează cu șoferi pe care nu-i angajează oficial? Aceștia poate nici nu sunt supuși testului de alcoolemie sau testului medical dimineața? Și mai grav este probabilitatea că un șofer cu care poate ați mers și dumneavoastră, nici nu a avut vreodată permis de conducere, nemaivorbind de certificate de competență profesională eliberate de ANTA.

Dar cum să alegem corect un taxi? Un agent economic care activează legal pe piața transportului public, ar trebui să dispună de șoferi calificați, mașini dotate cu contoare, plăcuțe galbene, pe portierele din față a mașinii trebuie să fie indicată taxa de pornire care să coincidă cu cea de pe bonul de plată. Mașinile trebuie să fie supuse testării tehnice la fiecare jumate de an, verificărilor metrologice periodice, schimbului de cauciucuri corespunzătoare anotimpului.

Așadar, alegeți cu prudență maximă companiile de taxi și nu mușcați din fiecare momeală a taximetriștilor ce staționează pe marginea drumului în așteptarea „peștișorului de aur».

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.