SILVIKA GANDRABUR, O INTERPRETĂ CU SUCCESE NU DOAR ÎN MUZICĂ

Tânăra interpretă Silvia Gandrabur a atras atenția redacției Valand Magazine prin eforturile depuse și succesele obținute în sfera muzicii. Scena este o altă galaxie pentru Silvia, unde e greu să-ți temperezi trăirile interioare iar susținerea publicului este mai importantă decât concurența. Muzica este arta care unifică oamenii, iar autografele o emoționează. Michael Jackson este o legendă vie a muzicii care o inspiră pe Silvia, pentru că el a cucerit lumea prin originalitate, individualitate și multă muncă. Interpreta ne-a deschis ușile spre lumea sa interioară și a acceptat să vorbească despre pasiunea ei pentru cântec.

 

Silvia Gandrabur este  interpretă, femeie de afaceri, dar și mamă a patru copii care le reusește pe toate. A fost nevoită să-și lase fetița când avea doar un anișor și să plece peste hotare. După multe provocări și greutăți femeia a reușit să se integreze și să se stabilească în Germania. Mărturisește că nu-și poate imagina viața fără muzică și manifestă o legătură emoțională puternică pentru arta sunetelor. Ea mai adaugă: ”De când mă țin minte cânt. Am avut multe momente grele în viață și am trecut prin o grămadă de încercări. Când nu mai găseam soluții la probleme, muzica era salvarea mea, deși atunci cântam doar pentru mine. Sinceră să fiu, cred că nu eu am ales muzica, ci ea m-a ales pe mine. Așa mi-am găsit un nou prieten care îmi oferă suport moral în cele mai grele momente. Cred că toate succesele mele se datorează muzicii, asta îmi dă aripi să exist.”

Muzica este arta care unifică și ne face să fim mai buni, în viziunea interpretei. Mai important decât concurența este susținerea și suportul celor din jur, căci, spune Silvia: „Când urc pe scenă și simt cum emoțiile îmi taie respirația,  nici concurența nu mai contează. Faptul că oamenii dragi cred în mine îmi conferă multă încredere. Îmi doresc ca și copiii mei să se mândrească cu mine.” Interlocutoarea ne mai dezvăluie: Cred în Dumnezeu, iar El îmi dă putere să-mi depășesc emoțiile. Când ies pe scenă îl port mereu în gând.”

În muzică, concursurile sunt un prilej de a construi relații importante cu oamenii, crede Silvia. În concepția ei, sentimentul de a fi învingător are legătură directă cu publicul: „Este de nedescris starea când te afli pe scenă și simți cum ești în unison cu spectatorii. Cred că cea mai de preț victorie a unui artist este să țină publicul în picioare. Astfel de momente rămân cu adevărat memorabile.”

Experiența de a oferi interviuri este mereu plăcută pentru Silvia Gandrabur: „Am mai avut această experiență la televiziunile din Moldova. Recent, chiar o echipă de jurnaliști de acasă au fost în Germania. Fiecare interviu mă reinventează. Mă redescopăr pe mine, dar și pe cei din jur. Autografele mă emoționează deoarece atunci realizez că oamenii simt și înțeleg muzica mea.”

Silvika își amintește de prima sa apariție scenică: „Acest moment nu se uită niciodată. Îmi dau seama că eram copleșită de emoții. De la viață am învățat că fiecare experiență pe care am avut-o mă ajută să mă autodepășesc, și cel mai important, să lucrez și mai mult în domeniul muzicii. Fiecare cădere te ridică de jos mai puternic.”

Cheia succesului se obține numai prin multă muncă și dedicație, dar și depășirea propriilor limite, mai spune cântăreața. Ea subliniază următoarele: „Trebuie să muncim pentru a ne obține un loc sub soare. Îmi place critica constructivă și persoanele care pot să se depășească.”

 

Împreună cu familia sa, interpreta e stabilită de mai mult de 15 ani în Germania. Acolo și-a dezvoltat propria afacere.  Chiar dacă se află mai mult peste hotare, Silvia spune că a început să dedice tot mai des timp acestei pasiuni pentru muzică, care a devenit și un mod de viață pentru ea. Este destul de dificil  să te lansezi în lumea muzicii atunci când ești plecat peste hotare, remarcă Silvia: “Îmi este greu să rămîn conectată la tot ce se întâmplă în Moldova, atât timp cât nu sunt în țară. Totuși, atunci când depui eforturi, lucrurile se rezolvă de la sine. Mie nu îmi rămîne decât să trăiesc totul la intensitate maximă și să continui să cânt.”

Nicăieri nu-i ca acasă, iar acest sentiment este cu atât mai puternic atunci când ești undeva departe. Deși este obișnuită cu străinătatea de care o leagă afacerea, Silvika este mereu cu gândul acasă: „Mi-am dat seama că indiferent de locație și indiferent de timp, nimic nu te poate dezlega de locul pe care l-ai numit odată «acasă». Chiar și după atâția ani locuiți în Germania, locul în care m-aș întoarce de nenumărate ori este Moldova. Aici îmi încarc bateriile și îmi reconfirm cât de mult contează rădăcinile. Nu am uitat de unde am pornit și cred că fiecare dintre noi trebuie să fie mândru de țară, neam și valorile care ne definesc ca națiune.“

Povestea cântăreței poate să sensibilizeze, dar copilăria și-a petrecut-o la o școală internat. Probabil din acest motiv, împlinire și fericire mai mare  decât copiii săi, pentru Silvia nu există. „Acasă era o situație precară, iar mama a hotărât că e mai bine pentru minte să merg la o școală internat. Acolo am crescut până în clasa IX-a. Îmi aduc aminte momente foarte dureroase, veneau părinții la copii și eu stăteam la poartă și așteptam să vină și la mine cineva. Mereu se întâmplă că nu sunt lângă copii, că trebuie să și muncesc, să fac și carieră. Voi face tot ce-mi stă în puteri ca să petrec timp cu copiii mei. Ei sunt scopul și sensul ca să merg mai departe în tot ce fac.

O zi din viața interpretei nu va începe fără îmbrățișarea și sărutul copiilor săi. Este un ritual în casa familiei Gandrabur ca oricine din membri să-i fredoneze melodiile, după spusele ei. Interlocutoarea mai adaugă: „Iar atunci când conduc singură, în mașină cântă melodiile mele. Le ascult și fredonez, iar asta mă ajută să scap de energia negativă.”

Pe lângă familie, afacere și muzică, Silvia reușeste să-și mențină condiția fizică. „Sunt mereu în mișcare și am un program încărcat, însă nu uit niciodată să mănânc la timp și sănătos. Ador bucatele de acasă. Chiar dacă suntem departe de Moldova, mâncarea tradițională nu lipsește de pe masă în familia noastră. Mai mult, încerc în fiecare seară să fac cel puțin jumătate de oră de sport, chiar în condiții de casă.”

Silvika este frumoasă, feminină, și preferă bijuteriile: “Ce femeie nu iubește bijuteriile? Doar că ele trebuie să fie alese cu bun gust, simple și care să-mi amintească de momentele fericite din viață.”

Întâlnirea perfectă, în viziunea interpretei nu are circumstanțe de timp și spațiu: Este doar cu persoana iubită, indiferent unde, când și cum. Până la urmă omul face locul și nu invers. Așa că atunci când iubim nu mai contează alte detalii. Important este să-ți fie alături omul drag care trăiește și simte la unison cu tine.”

Profunzimea textelor Silvikăi este de neîntrecut. Printre piesele sale se numără: “Bun rămas”, “Против ветра”, ”Любовь”, ”Мой родной, далёкий, чужой“. O piesă care emoționează puternic este „Mama”. Silvia ne povestește cu lacrimi în ochi despre mama ei, care a inspirat-o în muzică: „Mamei mele îi plăcea să cânte, situația financiară nu i-a permis să își valorifice talentul. Mereu m-a îndemnat să îmbrățișez și eu muzica. Am hotărât să cânt, deși ea nu mai este în viață și nu mă poate asculta acum.”

Silvia Gandrabur colaborează cu o echipă de oameni creativi care o ajută să lanseze piese aproape de sufletul moldovenilor. „Nu vă pot da prea multe din casă, însă dacă ne veți urmări cu siguranță vă vom uimi cu idei noi și colaborări de succes.”

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.